poniedziałek, 6 sierpnia 2012

PRZEPYSZNA ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA
Zupkę gotuję się bardzo szybko, właściwie robi się sama:) zatem:

składniki:
skrzydło z indyka
seler, pietruszka, marchewka.
2 ziemniaki
słoik ogórków kiszonych
2 łyżki śmietany
pół szklanki ryżu

Ja bardzo lubię gotować moje zupki na indyku, skrzydło albo szyjka i zupka pyszna. Staram się nie używać kostek rosołowych. Przez glutaminian sodu, nie ma nic gorszego. Ale wracając do zupy, wkładam skrzydło do gotującej się wody i potem wrzucam całą włoszczyznę z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Niech się to wszystko razem pogotuję. Pod koniec gotowania wrzucam potarte ogórki ze słoika i wlewam też wodę ze słoika, jest tam naturalny kwas który wzbogaci zupę. Zasypuje ryżem, żeby była bardziej treściwa i gotuje ok 15min. na koniec zabielam śmietaną i zupka gotowa.
Życzę smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz