sobota, 24 kwietnia 2010

PASTA RYBNO-SEROWA

    Coś do kanapek czyli kolejna pyszna pasta. Idealna porcja energii na rozpoczęcie dnia. Najbogatszym źródłem kwasów Omega-3 są właśnie ryby, zwłaszcza tłuste ryby morskie, takie jak: makrela, łosoś, śledź, dorsz, tuńczyk, sardynki (każdą z nich możecie użyć do naszej pasty). Eskimosi na Grenlandii żywiąc się głównie darami morza: foki, ryby i owoce morza które są bogate w kwasy omega 3. Uchodzą oni za najzdrowszych na świecie. Nieznane są im choroby spowodowane nadmiarem cholesterolu. Dostarczają oni do swojego organizmu co najmniej 10 razy więcej kwasów Omega 3 niż Europejczycy. Tak więc zajadajmy się nimi bo sami widzicie jakie są zdrowe :)

SKŁADNIKI:

2 opakowania serka typ wiejski
250 g wędzonej ryby bez ości (np makrela)
2 łyż przecieru pomidorowego
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie:

Serki i rybe zmiksowac na jednolitą masę. Dodac przecier pomidorowy i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawic solą i pieprzem. Podawac z pieczywem białym lub razowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz